Produkten har blivit tillagd i varukorgen
  •   Fri frakt från 300:- (frakt 19:-)
  •   Snabba leveranser
  •   Trygga betalningar

Utan sulfater, parabener, silikoner och mineraloljor

Denna sida är under uppbyggnad och fler ämnen kommer med tiden att beskrivas! 

Några av de innehåll som finns i produkterna: 

Aprikoskärnolja = Prunus Armeniaca - Utvinns ur den inre kärnan i aprikosen. Påminner om mandeloljan. Nötallergiker kan reagera men det är inte så vanligt. Skyddar och mjukar upp. Den lindrar känslig och inflammerad hud och förbättrar elasticiteten. Särskilt bra är den för torr hy, känslig hy, utsliten hy och åldrad hy. En semifet olja som inte känns kladdig. Absorberas dock relativt långsamt. 

Askorbinsyra = C-vitamin - En vattenlöslig antioxidant med många fördelar. I sammanhang som har med huden att göra så är den nödvändig för bindvävens ämnesomsättning. Forskning har även bevisat att C-vitamin neutraliserar fria radikaler. 

Avena Sativa Oil = Havreolja - Havreolja har en naturlig antiinflammatorisk effekt och är full av antioxidanter. Skyddar även huden då den agerar som en barriär mot fria radikaler. 

C12-15-alkylbensoat - Fungerar som ett emulgerings- och förtjockningsmedel i hudvårdsprodukter. Fungerar också som konserveringsmedel pga av dess antimikrobiella (små protein som dödar bakterierier)  egenskaper. Används ofta i produkter som innehåller UV-filter. Ett fettämne som även mjukgör huden och hjälper till att hålla solskyddande ämnen utspridda i produkten.

Cetaryl Alcohol - en blandning av cetylalkohol (utvinns ur bl.a. kokosolja) och stearylalkohol (utvinns ur stearinsyra). Absorberas inte av huden utan lägger sig på ytan med en vaxig känsla. Täpper inte till porerna som paraffin gör. Skyddar mot väder och vind, avvisar kyla och vatten samt bevarar värme och fukt. Lugnar irriterad hud p.g.a. vaxskyddet. Mjukar även upp torr och narig hud. Lätt nedbrytbart = liten miljöpåverkan. 

Glycerin = Glycerol - En vätska som finns i små mängder lite överallt i naturen. En naturlig fuktighetsbevarare med en bakterihämmande effekt. Den har många andra goda effekter, såsom påskyndande av sårläkning, dämpar hudirritationer, skyndar på omsättning av döda hudceller, lyfter andra ämnen i en produkt med mera. 

Hamamelis = Trollhassel - En stark antioxidant som har en sammandragande effekt, vilket gör den mycket användbar bland annat i kampen mot akne. Den har även förmågan att avlägsna ansamlad smuts från huden. 

Havreolja = Avena Sativa Oil - Havreolja har en naturlig antiinflammatorisk effekt och är full av antioxidanter. Skyddar även huden då den agerar som en barriär mot fria radikaler. 

Hyaluronsyra = Hyaluronan - Finns naturligt hos oss alla i vävnader och kroppsvätskor. Har funktioner vid sårläkning, cellmigration, inflammationer med mera. Det binder bland annat vatten och reglerar hudens vätseblans. Fungerar som stötdämpare i leder. I hudvårdsprodukter förbättrar hyaluronsyra elasticiteten och fuktbalansen. Rynkors djup minskar efter ett par månaders regelbunden användning. 

Prunus Armeniaca = Aprikoskärnolja - Utvinns ur den inre kärnan i aprikosen. Påminner om mandeloljan. Nötallergiker kan reagera men det är inte så vanligt. Skyddar och mjukar upp. Den lindrar känslig och inflammerad hud och förbättrar elasticiteten. Särskilt bra är den för torr hy, känslig hy, utsliten hy och åldrad hy. En semifet olja som inte känns kladdig. Absorberas dock relativt långsamt. 

Polysorbat 60 - I kosmetika används polysorbater för att lösa eteriska oljor i produkter med vattenbas. Framställs genom en blandning av partiella sorbitolestrar, dess mono- och dianhydrider och en organisk fettsyra. 

Trollhassel = Hamamelis - En stark antioxidant som har en sammandragande effekt, vilket gör den mycket användbar bland annat i kampen mot akne. Den har även förmågan att avlägsna ansamlad smuts från huden.

 

 

Drift & produktion: Wikinggruppen